Adatvédelmi nyilatkozat

Írta: Szoták László.

Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-65246/2013.

A www.szotaklaszlo.hu honlap (továbbiakban weboldal) üzemeltetője garantálja, hogy a látogatók és felhasználók személyes és egyéb adatait bizalmasan, a hatályos magyar jogszabályokat maradéktalanul betartva kezeli, különös tekintettel az alábbiakra:


•    a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény,
•    a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény,
•    a személyes adatok gépi feldolgozása során az egyének védelméről szóló 1998. évi VI. törvény,
•    az elektronikus kereskedelmi, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény,
•    az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény.


Ezen weboldal üzemeltetője kötelezi magát arra, hogy a rendelkezésére bocsátott adatokat kizárólag a felhasználók által jóváhagyott célból, a felhasználók hozzájárulásának megfelelően használja.


Az online regisztráció során a felhasználók általi adatszolgáltatás önkéntes és az adatkezelés céljának ismeretében történik. A regisztráció során, a személyes adatait megadó felhasználó az adatok honlap üzemeltetője részére történő elküldésével (a rendszer által a megadott e-mail címre kiküldött linkre klikkeléssel) tudomásul veszi és elfogadja ezen feltételeket.

A feliratkozással a felhasználó kifejezett előzetes hozzájárulását adja, hogy a weboldalakat üzemeltető TOP PLUS Kft-től, elektronikus vagy postai levelet, rövid szöveges üzenetet (SMS) fogadjon, amelyek bizonyos esetekben a TOP PLUS Kft-nek és alkalmankét üzleti partnereinek termékeit, szolgáltatásait reklámozó hirdetést is tartalmazhatnak.

A megadott személyes és egyéb adatok bármikor módosíthatók, külön-külön és egyben is törölhetők.


Az adatok ellenőrzött, megfelelő adatbiztonsággal rendelkező szervereken kerülnek tárolásra. A honlap üzemeltetője mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az adatokat a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a vétlen megsemmisülés és sérülés ellen.
A felhasználó által, annak személyes adataira vonatkozó bármely felvilágosítás kérés, kérdés, kérés, panasz vagy tiltakozás megválaszolása írásban, a felhasználó által megadott e-mail címre történik.

A feliratkozáskor bekért és kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, IP cím, a feliratkozás időpontja, a cég neve és címe, a feliratkozó szerepe a cégben. A megrendeléskor kezelt adatok köre a fentieken kívül: szállítási cím, kapcsolattartó telefonszáma. Az adatokat hírlevél, blogértesítő küldésére, saját illetve esetekként partnercégeink hirdetéseinek küldésére használjuk.


A felhasználók kötelezik magukat arra, hogy az adatbázisba kizárólag saját adataikat rögzítik, valamint hogy azok a valóságnak megfelelnek.

A weboldal üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy felhasználóitól és látogatóitól gyűjtött személyes adatnak nem minősülő statisztikai adatokat az irányadó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően nyilvánosságra hozza.

A weboldal üzemeltetője fenntartja magának a jogot, és egyben kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen Nyilatkozat tartalmát a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően egyoldalúan módosítsa.

Fenti felhasználási feltételeket regisztrációmmal teljes terjedelmében megismertem, tudomásul veszem és elfogadom.

fizetni. A kiszállítás belföldön díjmentes, külföldre a mindenkori futár díjszabás szerint.
Amennyiben a megrendelő nem fizeti ki a termék díját a futárnak, a kiszállítási, visszaküldési, és adminisztrációs költségekre bruttó 5.000 Ft-ot számolunk fel, melyet megrendelő köteles kifizetni. Határon túli megrendelés és kiszállítás esetén a termék díja előre utalással teljesítendő, ezen felül nettó 2.000 Ft szállítási költséggel növekszik az átutalandó összeg.
Elektromikus szállítás esetén a mindenkori termék letöltési linkjét / tagsági oldal belépési kódját befizetés után kapja meg a megrendelő.
A weboldalon kezdeményezett megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. A termék gyártója a TOP PLUS Kft. és a forgalmazással megbízott partnercégei fenntartják magának a jogot, hogy bizonyos megrendeléseket, indoklás nélkül pl. versenyérdek ütközés miatt elutasítsanak.
A termék szerzői jogvédelem alatt áll, jogtulajdonos a TOP PLUS Kft. A termékről tilos bármilyen másolatot készíteni, bármilyen módon sokszorosítani, nyilvánosan bemutatni, részben vagy egészben közzétenni, fájlmegosztó porálokra feltölteni saját hasonló (weboldalakkal / e-mail marketinggel / weboldal készítéssel kapcsolatos bármilyen jellegű) terméket, szolgáltatást létrehozni a termék alapján. A termék megrendelésével a megrendelő nem jogosult a terméket továbbértékesíteni.
Másolat, átdolgozás, jogszerűtlen használat, visszaélés, továbbértékesítés vagy a termék alapján létrehozott más hasonló termék, szolgáltatás, nyilvános bemutatás, részben vagy egészben való közzététel esetén az a megrendelő, aki a jogsértés elkövette, vagy ahhoz közvetett vagy közvetlen módon hozzájárult a termék mindenkori teljes árának 200 (kettőszáz)-szeresét tartozik azonnali hatállyal megfizetni a Jogtulajdonosnak.
Ha a kiszállított termék (adat CD vagy DVD műanyag tokban) szállítás vagy gyártás közben meghibásodott, és a vásárló emiatt nem fér hozzá az adatokhoz, a hibás terméket visszaküldheti és új, hibátlan terméket kap.  A  forgalmazó nem kínál 100%-os pénzvisszatérítési garanciát. A megrendelésekre az internetes vásárlások általános szabályai vonatkoznak. Fizikai termék kiszállítása esetén a megrendelés után az átvételtől számított 8 napon belül a megrendelő elállhat a vásárlástól. De a DVD borítót egy biztonsági címke védi, amennyiben ez nem sértetlen, azaz a termék fel lett bontva, megrendelő nem jogosult a 8 napon belüli vásárlástól való elállásra. A megrendelt teremék minden esetben lemezen tárolt szerzői műnek minüsül, melynek megrendelése esetén a vásárló nem gyakorolhatja elállási jogát, ha a csomagolást (védőfóliát, védőcímkét) már felbontotta, ill. a termék letöltési linkje, belépési kódja elüldésre került, hiszen ilyenkor lehetővé vált számára a szerzői jogi védelem alá eső információk és a termék használata. (lásd: A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet). Forgalmazó a termék technikai kezeléséhez (audió lejátszás, html megnyitás, pdf kezelés, általános számítógép használat és kezelés) nem nyújt ügyfélszolgálati segítséget. Az anyagok bármilyen számítógépen lejátszhatók, amelyen legalább Internet Explorer 6-osnál újabb böngésző van, és van bármilyen alkalmazás, amely képes “mp3″ „mp4” és “pdf” fájlok lejátszására. Ezek beszerzéséről, telepítéséről a megrendelőnek kell gondoskodnia.
A termék gyártója és jogtulajdonosa a TOP PLUS Kft., a csomagban található számla kibocsátója a gyártó mellett lehet a forgalmazással megbízott alvállalkozó is.
Hirdetési feltételek a www.szotaklaszlo.hu-n.
A www.szotaklaszlo.hu weboldalon csak hirdetési díj megfizetése mellett lehet hirdetést beírni. Kifejezetten ide tartoznak a konkurens szolgáltatások: webáruház és weboldal készítéssel, internet marketinggel, online marketinggel kapcsolatos termék vagy szolgáltatás népszerűsítése, akár közvetlen vagy akár közvetett formában, ideértve de nem kizárólag: a hozzászóló tanácsod ad egy hozzászólónak, új témát indít, saját szakértelmét hirdeti. A bejegyzés tartalmához, témájához nem illeszkedő, nem-konkurens hirdetés ugyanúgy díjköteles. A hírdetés díja 100e Ft + áfa / hét, amelyből az első hét a komment hirdetés beírása után fizetendő, proforma számla alapján, melyet a meghirdetett cégnek állítunk ki.
A www.szotaklaszlo.hu blogon megjelenő kommentek
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a weboldal üzemeltetője felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi.
Az ajánlásadás jogi háttere
Ha elküldöd a www.szotaklaszlo.hu ajánlóját ismerősödnek, ő ezt a jogi nyilatkozatot fogja olvasni a levélben, ez automatikusan ott lesz: Ezt a levelet [A Te neved] küldte Neked, személyes közlés formájában, egy a levélküldést lehetővé tévő webes felületről. Nem áll módunkban ellenőrizni, hogy ő küldhet-e Neked elektronikus levelet. Ha nem érdekel az itt ajánlott weboldal nem kell tenned semmit, az e-mail címed nem kerül be semmilyen adatbázisba vagy nyilvántartásba. Ha az ajánlás megerősítése linkre kattintasz, egyenértékű azzal, mintha a www.szotaklaszlo.hu weboldalon kezdeményezted volna feliratkozást. A linkre való kattintásssál kijelented, hogy az ajánlott weboldal üzembentartója a jövőben küldhet Neked elektronikus levelet, amelyekben elsősorban hasznos és ingyenes infomrációk lesznek, de előfordulhat hogy bizonyos esetekben reklámok is. Ha a későbbiekben mégsem kívánsz a weboldal üzemben tartójától e-mailt kapni, bármikor leiratkozhatsz.